Ελάτε μαζί μας για την Αναδάσωση του Υμηττού!

Στο πλαίσιο του Προγράμματος "Αειθαλεία - Ολιστικό Πρόγραμμα για τον εθελοντισμό ατόμων τρίτης ηλικίας",καλούμε εθελοντές και εθελόντριες κάθε ηλικίας σε ομαδική δράση αναδάσωσης του Υμηττού, την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023!


Σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Προστασίας & Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ), θα φροντίσουμε ένα σημαντικό τμήμα του βουνού που καταστράφηκε το 2015 από τη μεγάλη πυρκαγιά που ξεκίνησε από τον Βύρωνα και μέσα σε λίγες ώρες κατέκαψε χιλιάδες στρέμματα μέχρι την Ηλιούπολη και την Αργυρούπολη.


Ο Σύνδεσμος Προστασίας & Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) ιδρύθηκε το 1992, με σκοπό την προστασία του οικοσυστήματος του Υμηττού και την ανάπτυξή του ως πνεύμονα πρασίνου.  Στο πλαίσιο των στόχων του, ο Σύνδεσμος εκτελεί μια σειρά δράσεων όπως εργασίες απομάκρυνσης χόρτων, σκουπιδιών και κάθε εύφλεκτης ύλης, συντηρήσεις συστημάτων πυρόσβεσης, συντηρήσεις και καθαρισμούς δασικών οδών κ.α.  Το βουνό του Υμηττού υψώνεται στο ανατολικό όριο του λεκανοπεδίου Αττικής, με την κορυφή του να απέχει μόλις 7,5 χιλιόμετρα από την πλατεία Συντάγματος σε ευθεία γραμμή.  Εντάσσεται στο δίκτυο Natura και φυλάσσεται από «ζώνες προστασίας» σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα του 1978.


Δίνουμε ραντεβού στις 25/10/2023, 09.30 το πρωί στο Πυροφυλάκιο Αργυρούπολης! Δείτε το σημείο συνάντησης στο  χάρτη.


Ώρα Προσέλευσης: 9.30
Ώρα Έναρξης Δράσης: 10.00

Ώρα Λήξης Δράσης: 12.00

 


Φροντίστε να έχετε μαζί σας παγούρι με νερό, άνετα ρούχα, καπέλο και γάντια εργασίας. Φέρτε την παρέα σας και την καλή σας διάθεση!


Για επιπλέον πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κα Μάρα Βανδώρου στο email: m.vandorou@elix.org.gr ή τηλ. 2103825506. 


Για την καλύτερη προετοιμασία της δράσης, παρακαλούμε δηλώστε συμμετοχή στην παρακάτω φόρμα μέχρι τις 20/10/2023.


Σας περιμένουμε!