Διεθνές επιστημονικό συνέδριο: Aging well – Active aging

Το Πανεπιστήμιο Nicolaus Copernicus και το Ίδρυμα «Bridge to the People» διοργανώνουν το Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο "AGING WELL – ACTIVE AGING", το οποίο διεξαχθεί στο Toruń της Πολωνίας στις 21 και 22 Μαρτίου 2023.


Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ο ορισμός της τελευταίας έγκειται σε μια κατάσταση πλήρους σωματικής, ψυχικής και κοινωνικής ευεξίας και όχι απλώς η απουσία ασθένειας ή αναπηρίας. Η καλή (ενεργή) γήρανση τονίζει την ιδέα ότι οι άνθρωποι μπορούν να διατηρήσουν ικανοποιητική και υγιή ζωή καθώς μεγαλώνουν ηλικιακά, κάνοντας τις ανάλογες επιλογές.


Το συνέδριο θα επικεντρωθεί σε τρεις πτυχές της υγιούς γήρανσης:

Σώμα : ο ρόλος της φυσικής άσκησης στη διατήρηση της σωματικής υγείας.

Νους : ο ρόλος της πνευματικής άσκησης στη διατήρηση της ψυχικής υγείας.

Σχέσεις : ο ρόλος του παιχνιδιού στη διατήρηση υγιών σχέσεων, στις μεγαλύτερες ηλικίες.


Ο πλέον ουσιαστικός στόχος της γήρανσης είναι η ικανοποίηση από τη ζωή μας. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με διάφορους τρόπους. Σε κάθε όμως περίπτωση είναι απαραίτητος ο συνδυασμός της φροντίδας τόσο του σώματος, όσο και του νου και των διαπροσωπικών σχέσεων.


Οι διαπροσωπικές σχέσεις των μεγαλυτέρων σε ηλικία ατόμων αποτελούν το πλέον κομβικό σημείο της υγιούς και ενεργού γήρανσης. Είναι λογικό σε προχωρημένες ηλικίες, οι άνθρωποι να μειώνουν τις κοινωνικές συναναστροφές τους, να βγαίνουν εκτός σπιτιού σπανιότερα ή καθόλου. H ανάπτυξη σχέσεων, η κοινωνικοποίηση μέσω συλλογικών και εθελοντικών δραστηριοτήτων, η δημιουργία νέων φιλιών, αποτελούν αξίες και ενέργειες που συμβάλλουν τα μέγιστα στην υγιή γήρανση και στην προσωπική ευεξία.

Μπορείτε να βρείτε λεπτομέρειες για το συνέδριο στον παρακάτω σύνδεσμο :

https://ageingwell-activeageing.umk.pl/pages/main_page/


* Με πληροφορίες από το http://www.worldbridge.org/


Πηγή φώτο : Wikipedia