Αγία Παρασκευή 06/02/24- Workshop για το πρόγραμμα «Αειθαλεία»

Την Τετάρτη 06/2/2024 πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία στο χώρο του  Β ΚΑΠΗ Δήμου Αγίας Παρασκευής, το 8ο και τελευταίο εργαστήριο του «Αειθαλεία» με σκοπό την ευαισθητοποίηση της τοπικής αυτοδιοίκησης, των στελεχών κοινωνικών υπηρεσιών αλλά και των ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας, για την αναγκαιότητα προώθησης της ενεργού γήρανσης μέσω καινοτόμων δράσεων εθελοντικής προσφοράς.

 

Στην εκδήλωση μας τίμησαν με την παρουσία τους ο νέος Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Γιάννης Μυλωνάκης, ο οποίος έκανε μνεία στις αξίες του εθελοντισμού και στην ανάγκη για συμμετοχή σε δράσεις προώθησης του, αλλά και στην σπουδαιότητα των Κ.Α.Π.Η δηλώνοντας μάλιστα και την πρόθεσή του να συμβάλλει και να γίνει αρωγός πρωτοβουλιών, που θα προωθήσουν την ενδυνάμωση ψυχαγωγία και συμπερίληψη των ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας. Μικρό χαιρετισμό απηύθυναν η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Άννα Γάκη, η Αντιδήμαρχος. Εθελοντισμού, Συμπερίληψης και Αντιμετώπισης της έμφυλης βίας, ¨Ελλη Παπαγγελή και Δημοτική Σύμβουλος και εντεταλμένη σύμβουλος για τα Κ.Α.Π.Η και τα δημοτικά ιατρεία , Τάνια Νικολούλια .


Κατά την ολοκλήρωση των παρουσιάσεων από τα στελέχη των εταίρων του Προγράμματος, ακολούθησε εκτεταμένη συζήτηση με το κοινό και τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών. Αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, η έλλειψη οργανωμένου κεντρικού σχεδιασμού για την προώθηση του εθελοντισμού αλλά και η ανάγκη για εκπαίδευση και ενίσχυση των στελεχών στο σχεδιασμό και την υλοποίηση σχετικών δράσεων. Αναδείχθηκε δε ο κομβικός ρόλος των πολιτών στην διεκδίκηση τέτοιων προγραμμάτων και εκπαιδεύσεων που θα εξασφαλίσουν την ορατότητα τους και θα αναδείξουν την κοινωνική τους δύναμη να διαμορφώνουν πολιτικές και τάσεις.


Κλείνοντας τον κύκλο των workshop/εργαστηρίων στο πλαίσιο του προγράμματος διαπιστώνουμε ότι είναι εμφανής η διάθεση για συμμετοχή, συνδημιουργία και υλοποίηση καινοτόμων προγραμμάτων για τον πληθυσμό-στόχο.