Αειθαλεία και Οργάνωση Γη “πρασινίζουν” τη Λέσχη Φιλίας και το Πάρκο Τσέπης στο Παγκράτι!

Πόσο σημαντική είναι η φροντίδα της γειτονιάς από τους κατοίκους της; Μπορεί μία μικρή συλλογική κίνηση να αλλάξει τη διάθεση των ανθρώπων της; Μαζί με τα πολύ ενεργά μέλη της Λέσχης Φιλίας Παγκρατίου και την Οργάνωση Γη, επισκεφτήκαμε το Πάρκο Τσέπης Παγκρατίου (Ελλανίκου και Πολέμωνος) μαζί με καλλωπιστικά και αρωματικά φυτά, φτυάρια και ηλιόλουστη διάθεση. Φυτέψαμε λεβάντες, μέντες, ζουμπούλια και χρυσάνθεμα και συζητήσαμε τη σημασία της συμμετοχής ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας σε δράσεις προσφοράς και εξωστρέφειας καθώς και στη διεκδίκηση ενός συμπεριληπτικού δημόσιου χώρου που να υπολογίζει τις ανάγκες τους.  


Η δράση έκλεισε με ένα εργαστήριο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης πάνω στις βασικές αρχές της βιολογικής καλλιέργειας σε αστικούς χώρους (οροφές, μπαλκόνια, αυλές). Τα μέλη  δημιούργησαν το δικό τους λαχανόκηπο με τοπικά και εποχιακά προϊόντα στην αυλή της Λέσχης Φιλίας. Σπανάκι, κρεμμύδια, δυόσμος, μέντα, μπρόκολα, ρίγανες και δεντρολίβανα ήταν μόνο μερικά από τα νέα “αποκτήματα” του κέντρου. Ραντεβού σε λίγο καιρό για να δούμε τη σοδειά! 


Ευχαριστούμε τη Διεύθυνση Κοινωνικής Αλληλεγγύης και το Τμήμα Τρίτης Ηλικίας του Δήμου Αθηναίων για την υποστήριξη καθώς και τη Λέσχη Φιλίας Παγκρατίου για τη ζεστή υποδοχή. 


*Η Οργάνωση Γη υλοποιεί τα εργαστήρια στο πλαίσιο του προγράμματος ΠρασινίΖΩ με την υποστήριξη του συνΑθηνά.