Αιγάλεω 16/06/23- Workshop για το πρόγραμμα «Αειθαλεία»

Την Παρασκευή 16/6/2023 πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία στο χώρο του  6ου ΚΑΠΗ Δήμου Αιγάλεω, το 6ο εργαστήριο του «Αειθαλεία» με σκοπό την ευαισθητοποίηση της τοπικής αυτοδιοίκησης, των στελεχών κοινωνικών υπηρεσιών αλλά και των ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας, για την αναγκαιότητα προώθησης της ενεργού γήρανσης μέσω καινοτόμων δράσεων εθελοντικής προσφοράς.

 

Στην εκδήλωση μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών, Ηλίας Μάνδρος, ο οποίος έκανε μνεία στις αξίες του εθελοντισμού, στις σχετικές δράσεις του Δήμου Αιγάλεω για την προώθηση του, αλλά και στις δράσεις όλων των Κ.Α.Π.Η. που προωθούν την ενδυνάμωση, ψυχαγωγία και συμπερίληψη των ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας. Στην εκδήλωση παρέστη και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για τα Κ.Α.Π.Η. του Δήμου Κορυδαλλού, Φίλιππος Θεοφιλίδης. 


Κατά την ολοκλήρωση των παρουσιάσεων από τα στελέχη των εταίρων του Προγράμματος, ακολούθησε εκτεταμένη συζήτηση με το κοινό και τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών. Αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, η έλλειψη οργανωμένου κεντρικού σχεδιασμού για την προώθηση του εθελοντισμού αλλά και η ανάγκη για εκπαίδευση και ενίσχυση των στελεχών στο σχεδιασμό και την υλοποίηση σχετικών δράσεων. Αναδείχθηκε δε ο κομβικός ρόλος των πολιτών στην διεκδίκηση τέτοιων προγραμμάτων και εκπαιδεύσεων που θα εξασφαλίσουν την ορατότητα τους και θα αναδείξουν την κοινωνική τους δύναμη να διαμορφώνουν πολιτικές και τάσεις.


Όπως και στα υπόλοιπα εργαστήρια, έγινε εμφανής η διάθεση για συμμετοχή, συνδημιουργία και υλοποίηση καινοτόμων προγραμμάτων για τον πληθυσμό-στόχο.