Συναντήσεις της ομάδας του «Αειθαλεία» με τις τοπικές αρχές!

Δύο συναντήσεις ιδιαίτερης σημασίας και με εκλεκτούς εκπροσώπους τοπικών αρχών της Αττικής, έγιναν στο πλαίσιο της προώθησης και διάχυσης των δράσεων του Προγράμματος "Αειθαλεία - Ολιστικό πρόγραμμα για τον εθελοντισμό ατόμων τρίτης ηλικίας".


Η κυρία Κατερίνα Γκαγκάκη και ο κύριος Μάνος Κιτσέλλης ενημερώθηκαν για την πορεία υλοποίησης του Προγράμματος από την επιστημονική ομάδα αυτού, που απαρτιζόταν από τον κοινωνικό λειτουργό και Επίκουρο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών, κο Μέντη Μανόλη, επιστημονικό υπεύθυνο του Προγράμματος, τη συντονίστρια προγραμμάτων της ΕΛΙΞ, κα Βανδώρου Μάρα, τον υπεύθυνο σχεδιασμού και υλοποίησης έργων της PROOPSIS κο Χατζησωκράτη Σοφοκλή και την συντονίστρια της ομάδας της OTEAcademy, κα Νικολαϊδου Μαρία.


Μία πολύ εποικοδομητική συνάντηση και συζήτηση διεξήχθη με τον κο Μάνο Κιτσέλλη, Αναπληρωτή Δημάρχου, Αντιδήμαρχο Παιδείας, Πολιτικής Προστασίας, Τουρισμού και Οικολογίας, του Δήμου Καισαριανής. Εκτός από την παρουσίαση του Προγράμματος "Αειθαλεία", η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τις γενικότερες εθελοντικές δραστηριότητες που σχετίζονται με το Δήμο, καθώς και σχετικές δράσεις που θα μπορούσαν να σχεδιαστούν εκ νέου στο Δάσος του Υμηττού. Θυμίζουμε πως στο πρόσφατο παρελθόν, μέλη της ΕΛΙΞ μαζί με στελέχη του Συνδέσμου Προστασίας & Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ), ανέβηκαν στο Πυροφυλάκιο Καισαριανής και έλαβαν μέρος σε δράση καθαρισμού από πλαστικά και απορρίμματα . Πέρα από αντίστοιχες περιβαλλοντικές δράσεις, οι οποίες θα μπορούσαν να διοργανωθούν από κοινού στο πλαίσιο του Προγράμματος "Αειθαλεία", η συνεργασία με τον κο Κιτσέλλη και το Δήμο Καισαριανής θα επεκταθεί και στα επικείμενα workshops ευαισθητοποίησης για τον Εθελοντισμό στην Τρίτη Ηλικία.


Αντίστοιχης βαρύτητας και εξίσου εποικοδομητική ήταν η συζήτηση με την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Κοινωνίας των Πολιτών του Δήμου Αθηναίων, Κατερίνα Γκαγκάκη. Η κυρία Γκαγκάκη έχει πλήρη επίγνωση του Προγράμματος "Αειθαλεία" και των δυνατοτήτων του, ενώ μας είχε τιμήσει με την παρουσία και την εισήγηση της, στην αρχική εκδήλωση του Project, στις 29 Ιουνίου 2022 στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων


 Η ομάδα του Προγράμματος παρουσίασε τη διαδικτυακή πλατφόρμα σύζευξης, για την οποία η Αντιδήμαρχος έκανε πολύ εποικοδομητικά σχόλια αναφορικά με το σχεδιασμό και την αποτελεσματική προώθηση της ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα αποτελέσει σημαντικό εργαλείο για την προσέγγιση της ομάδας-στόχου του "Αειθαλεία".  Ταυτόχρονα,  ήταν πολύ υποστηρικτική και θετική στη διενέργεια workshops ευαισθητοποίησης για τον Εθελοντισμό στην Τρίτη Ηλικία σε Λέσχες Φιλίας του Δήμου Αθηναίων, ή άλλες αντίστοιχες Δομές. Η κυρία Γκαγκάκη δεσμεύτηκε τέλος για την παρουσίαση του Προγράμματος και της πλατφόρμας σύζευξης στους εργαζομένους των Δομών, καθώς και στους συνεργαζόμενους φορείς τους.


Με αυτές τις δύο ιδιαίτερα σημαντικές συναντήσεις, συνεχίστηκε ο κύκλος επαφών για τη διάχυση των δράσεων του Προγράμματος "Αειθαλεία".


Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την κυρία Γκαγκάκη και τον κύριο Κιτσέλλη, για τη φιλοξενία και τις εύστοχες παρατηρήσεις τους για την πρόοδο των εργασιών του Προγράμματος. Καθώς αυξάνεται το ενδιαφέρον του κόσμου για το Project και την εθελοντική προσφορά, η επιστημονική ομάδα προετοιμάζεται για τα επόμενα στάδια, με απώτερο στόχο τη δημιουργία εκείνων των εργαλείων που θα κάνουν την ιδανική σύνδεση μεταξύ των Φορέων που προσφέρουν τη δυνατότητα για εθελοντική εργασία και δραστηριότητα των ενδιαφερομένων πολιτών.